Jaszowianka
  • Home
  • O nas
  • Restauracja
  • Noclegi
  • Menu
  • Rezerwacje
  • Galeria
  • Kontakt
  • Jaszowianka
  • Home
  • O nas
  • Restauracja
  • Noclegi
  • Menu
  • Rezerwacje
  • Galeria
  • Kontakt

  • Zakąski Zimne i Gorące
  • Zupy
  • Dania z Wołowiny
  • Dania z Wieprzowiny
  • Dania z Drobiu
  • Dania Jarskie
  • Sałatki
  • Placki z Blachy
  • Pierogi
  • Menu Dziecięce
  • Desery
  • Dodatki

Zakąski Zimne i Gorące

Deska serów regionalnych i wędlin z dziczyzny

200 g

Chleb ze smalcem wegetariańskim z ziarnami i kiszonym ogórkiem

50 g / 100 g / 50 g

Grillowany ser wędzony z żurawiną

3 szt. (danie regionalne)

Biała kiełbasa z grilla ze smażoną cebulą i pieczywem

130 g

Zupy

Rosół domowy z makaronem

250 ml

Zupa czosnkowa z serem góralskim i grzankami

250 ml (danie regionalne)

Żurek tradycyjny z białą kiełbasą, jajkiem i puree ziemniaczanym

250 ml

Kwaśnica beskidzka z żeberkiem

250 ml

Zupa pomidorowa z makaronem

250 ml

Barszcz czerwony z pieczonymi pierogami

250 ml (farsz: kapusta i grzyby / pierogi 3 szt.)

Dania z Wołowiny

✭𝑵𝒆𝒘 Stek z polędwicy wołowej z czosnkiem i rozmarynem, z sosem chrzanowym i frytkami

200 g / 50 g / 150 ml
Propozycja: Cono Sur Reserva Especial/Cabernet/Chile
Wino czerwone wytrawne: 150 ml, 750 ml/but.

Gulasz wołowy z kaszą pęczak, ogórek kiszony 🌶

250 g / 180 g / 100 g

Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą

300 g / 200 g / 150 g

✭𝑵𝒆𝒘 Góralski burger wołowy z frytkami

550 g / 150 g

Dania z Wieprzowiny

Kotlet zbójnicki z boczkiem, serem góralskim, kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi

240 g / 150 g / 150 g

Golonko po beskidzku z babraczką, musztardą i chrzanem

450 g / 150 g

✭𝑵𝒆𝒘 Karkówka beskidzka z sosem pieczeniowym i kluskami

200 g / 200 g

✭𝑵𝒆𝒘 Golonko po bawarsku z babraczką, musztardą i chrzanem

450 g / 150 g

Żeberka BBQ z opiekanymi ziemniakami

450 g / 150 g

Dania z Drobiu

Filet z kurczaka w złotej panierce i frytki

200 g / 150 g

Indycza wątróbka z cebulką, jabłkiem, czerwoną papryką i puree ziemniaczanym

180 g / 200 g

Połowa kaczki pieczonej z jabłkami i ziemniakami opiekanymi w ziołach

350 g / 150 g
Propozycja: Aurvin Premium Quality Pinot Grigio/Mołdawia
Wino białe półwytrawne: 150 ml, 750 ml/but.

Polędwiczki drobiowe aromatyzowane truflami z kluskami śląskimi

200 g / 200 g

✭𝑵𝒆𝒘 Indycze żołądki z musem jabłkowym i imbirem, boczniakami i kopytka

200 g / 80 g / 150 g

Dania Jarskie

Pstrąg po beskidzku z pieca w papilotach, bukiet warzyw, frytki

około 350 g / 150 g / 200 g  

✭𝑵𝒆𝒘 Miruna w sezamie z kolorowym ryżem i sosem koperkowym

około 150 g / 150 g / 50 g

Burger warzywny z tofu, karmelizowaną czerwoną cebulką i frytkami

450 g / 150 g

Ser smażony z żurawiną, frytkami i sosem czosnkowym

150 g / 150 g

✭𝑵𝒆𝒘 Stek z kalafiora z cieciorką na pomidorach

400 g

Naleśniki domowe z serem i sosem waniliowym

2 szt.

Naleśniki domowe z dżemem i bitą śmietaną

2 szt.

Sałatki

Sałatka Jaszowianka z grillowaną polędwicą wieprzową i sosem czosnkowym

300 g

Sałatka Vegańska

(mix sałat z dodatkiem sezonowych warzyw i owoców, tofu)
300 g

Sałatka beskidzka z grillowanym kurczakiem, wędzonym serem góralskim i sosem czosnkowym

300 g
Propozycja: Portada Vinho Regional Lisboa/Portugalia
Wino różowe półsłodkie: 150 ml, 750 ml/but.

Placki z Blachy

Placki po zbójnicku z gulaszem, serem góralskim i śmietaną 🌶

3 szt. / 350 g (danie regionalne)
Propozycja: Jägermeister/Niemcy
Likier ziołowo-korzenny o słodko-gorzkim smaku 40 ml, 700 ml/but.

Placki z sosem grzybowym

2 szt. / 300 g

Placki z kwaśną śmietaną

2 szt. / 200 g

✭𝑵𝒆𝒘 Regionalne placki z wyrzoskami

3 szt. / 250 g (danie regionalne)

Pierogi

Ze szpinakiem i twarogiem

7 szt.

Z mięsem i okrasą

7 szt.

Ukraińskie z cebulką

7 szt.

Z jagodami i śmietaną

7 szt.

Menu Dziecięce

Zupa pomidorowa z makaronem

170 ml

Rosół z makaronem

170 ml

Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki

150 g / 100 g / 100 g

Naleśniki z dżemem lub serem i bitą śmietaną

1 szt.

Kids burger z frytkami i ketchupem

400 g / 100 g

Desery

Beza Pavlova z owocami

Propozycja: Prosecco/Włochy
Wino białe masujące wytrawne: 150 ml, 750 ml/but.

Deser lodowy z gorącymi malinami i bitą śmietaną

200 g

Szarlotka na gorąco z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

180 g

Gałka lodów

(do wyboru: pucharek lub wafelek) 35 g

✭𝑵𝒆𝒘 Fondant czekoladowy

1 szt.

Dodatki

Mix sałat

150 g

Kapusta zasmażana

150 g

Modra kapusta

150 g

Marchew z jabłkiem

150 g

Ogórek kiszony

100 g

Żurawina

30 g

Ketchup | Musztarda | Chrzan | Majonez

30 g

Pieczywo

60 g

Sos czosnkowy

30 ml

Sos pieczeniowy

100 ml

Ziemniaki puree

200 g

Ziemniaki opiekane

150 g

Kluski śląskie

200 g

Babraczka

150 g

Zestaw surówek

180 g

Brokuł z prażonymi migdałami

150 g

Frytki

200 g

Frytki belgijskie

150 g

Sos BBQ

40 g

HUGART HOTELS SK.
43-450 Ustroń | ul. Wczasowa 22
NIP: 5482727587
nr konta:
41124043571111001093960895

Płatności

GODZINY OTWARCIA

Poniedziałek – NIECZYNNE
Wtorek – Piątek 12:00 -20:00
Sobota 11:00 – 21:00 (kuchnia czynna do 20)
Niedziela 11:00 – 20:00

REZERWACJA STOLIKÓW, WESELA I IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE
tel. 607 453 499

biuro@jaszowianka.pl



Jaszowianka
  • Home
  • O nas
  • Restauracja
  • Noclegi
  • Menu
  • Rezerwacje
  • Galeria
  • Kontakt