Jaszowianka
  • Home
  • O nas
  • Restauracja
  • Noclegi
  • Menu
  • Rezerwacje
  • Galeria
  • Kontakt
  • Jaszowianka
  • Home
  • O nas
  • Restauracja
  • Noclegi
  • Menu
  • Rezerwacje
  • Galeria
  • Kontakt

  • Zakąski zimne i gorące
  • Sałatki
  • Zupy
  • Dania jarskie
  • Placki z blachy
  • Pierogi
  • Dania z wołowiny
  • Dania z wieprzowiny
  • Dania z drobiu
  • Menu dziecięce
  • Desery
  • Dodatki

Zakąski zimne i gorące

Deska serów regionalnych i wędlin z dziczyzny

200 g

Chleb ze smalcem wegetariańskim z ziarnami i kiszonym ogórkiem

50 g / 40 g

Grillowany ser wędzony z żurawiną

3 szt. (danie regionalne)

Biała kiełbasa z grilla ze smażoną cebulą i pieczywem

130 g

Sałatki

Sałatka Jaszowianka z grillowaną polędwiczką wieprzową z sosem czosnkowym

300 g

Sałatka Vegańska

(mix sałat z dodatkiem sezonowych warzyw, świeżej truskawki, borówki i tofu)
300 g

Sałatka Beskidzka z grillowanym kurczakiem, wędzonym serem góralskim i sosem czosnkowym

300 g
Propozycja: Portada Vinho Regional Lisboa/Portugalia
Wino różowe półsłodkie: 150 ml, 750 ml/but.

Zupy

Rosół domowy z makaronem

300 ml

Zupa czosnkowa z serem góralskim i puree ziemniaczanym

300 ml (danie regionalne)

Żurek tradycyjny z białą kiełbasą, jajkiem i puree ziemniaczanym

300 ml

Kwaśnicka beskidzka z żeberkiem

300 ml

Dania jarskie

Pstrąg po beskidzku w papilotach z pieca, bukietem warzyw, frytki

około 350 g / 150 g / 200 g
Propozycja: Isla Negra/Chardonnay/Chile
Wino białe wytrawne: 150 ml, 750 ml/but.

Ser smażony z żurawiną, sosem czosnkowym i frytkami

150 g / 200 g

Naleśniki domowe z serem i sosem waniliowym

2 szt.

Naleśniki domowe z dżemem i bitą śmietaną

2 szt.

Deska serów regionalnych i wędlin z dziczyzny

200 g

Placki z blachy

Placki po zbójnicku z gulaszem, serem góralskim i śmietaną

3 szt. / 390 g (danie regionalne)
Propozycja: Jägermeister/Niemcy
Likier ziołowo-korzenny o słodko-gorzkim smaku 40 ml, 700 ml/but.

Placki z sosem grzybowym

2 szt. / 300 g

Placki z kwaśną śmietaną

2 szt. / 250 g

Pierogi

Ze szpinakiem i twarogiem

7 szt.

Z mięsem i okrasą

7 szt.

Ruskie z cebulką

7 szt.

Z jagodami i śmietaną

7 szt.

Z serem i sosem waniliowym

7 szt.

Dania z wołowiny

Polędwica z grilla z pieczonym ziemniakiem i sosem berneńskim oraz bukiet warzyw gotowanych na parze

200 g / 200 g / 100 ml
Propozycja: Cono Sur Reserva Especial/Cabernet/Chile
Wino czerwone wytrawne: 150 ml, 750 ml/but.

Gulasz wołowy z kaszą pęczak, ogórek kiszony

250 g / 200 g / 100 g

Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą

300 g / 200 g / 150 g

Burger z jelenia oraz frytki

750 g / 100 g / 100 g

Dania z wieprzowiny

Kotlet zbójnicki z boczkiem, serem góralskim i kapustą zasmażaną oraz ziemniakami opiekanymi

180 g / 200 g / 200 g

Golonko po beskidzku z musztardą, chrzanem i babraczką

450 g / 200 g

Karczek po staropolsku z regionalną babraczką i salsą z kiszonego ogórka

200 g / 200 g / 100 g
Propozycja: Isla Negra/Merlot/Chile
Wino czerwone wytrawne: 150 ml, 750 ml/but.

Dania z drobiu

Filet z kurczaka w złotej panierce z frytkami

180 g / 200 g

Indycza wątróbka z cebulką, jabłkiem i czerwoną papryką oraz puree

180 g / 200 g

Połowa kaczki pieczonej z jabłkami i ziemniakami opiekanymi w ziołach

350 g / 200 g
Propozycja: Aurvin Premium Quality Pinot Grigio/Mołdawia
Wino białe półwytrawne: 150 ml, 750 ml/but.

Menu dziecięce

Zupa pomidorowa z makaronem

200 ml

Rosół z makaronem

200 ml

Nuggetsy z kurczaka i surówka z marchewki oraz frytki

150 g / 100 g / 100 g

Naleśniki z dżemem lub serem i bitą śmietaną

1 szt.

Pierogi z jagodami

5 szt.

Chicken burger z frytkami i ketchupem

500 g / 100 g

Desery

Beza Pavlova z sosem waniliowym

Propozycja: Prosecco/Włochy
Wino białe masujące wytrawne: 150 ml, 750 ml/but.

Deser lodowy z gorącymi malinami i bitą śmietaną

200 g

Szarlotka na gorąco z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

180 g

Gałka lodów

(do wyboru: pucharek lub wafelek) 35 g

Dodatki

Mix sałat

150 g

Kapusta zasmażana

150 g

Modra kapusta

150 g

Marchew z jabłkiem

150 g

Ogórek małosolny / ogórek kiszony

100 g

Żurawina

30 g

Ketchup | Musztarda | Chrzan | Majonez

30 g

Pieczywo

40 g

Sos czosnkowy

30 ml

Sos pieczeniowy

100 ml

Frytki

200 g

Ziemniaki puree

200 g

Ziemniaki opiekane

200 g

Kluski śląskie

200 g

Babraczka

200 g

HUGART HOTELS SK.
43-450 Ustroń | ul. Wczasowa 22
NIP: 5482727587
nr konta:
41124043571111001093960895

Płatności

GODZINY OTWARCIA:
Pon.-NIECZYNNE
Wt.-Pt. od 12:00 do 20:00
Sobota od 11:00 do 21:00
Niedziela od 11:00 do 19:00

REZERWACJA STOLIKÓW, WESELA I IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE
tel. 607 453 499

kontakt@jaszowianka.pl



Jaszowianka
  • Home
  • O nas
  • Restauracja
  • Noclegi
  • Menu
  • Rezerwacje
  • Galeria
  • Kontakt